Historia

T. RUSI OY 1920-LUVULTA NYKYPÄIVÄÄN

1920-luku Taavetti Rusi aloittaa liikennöinnin ”pirssillä” v. 1924 Karjalassa.
Hankkii ensimmäisen linja-auton sekä kuorma-auton.
1940-luku Muuttaa perheineen siirtolaisena Kuolemajärveltä Karunaan v. 1945.
(Isä: Taavetti Rusi; Äiti: Emma Lyydia Rusi; Lapset: Mauno, Heimo, Martti ja Pertti)
Linja-autoliikenne aloitetaan linjalla Karuna-Sauvo-Turku.
1950-luku Hankkii ensimmäisen säiliöauton. Kuljetuksenantajana Oy Shell Ab.
Taavetti Rusi kuolee v. 1955. Perustetaan T. Rusi Oy. Toimitusjohtajaksi perheen vanhin poika Mauno Rusi.
Aloitetaan turistiliikenne Tukholma-Kööpenhamina-Tukholma.
1960-luku Hankitaan taksi koulukuljetuksiin.
1970-1980-luku Vastataan yhä lisääntyvään linja- ja tilausajoliikenteen kehittämiseen sekä polttonesteiden kuljetukseen.
1990-luku Mauno Rusi kuolee v. 1993. Toimitusjohtajaksi nimitetään Pertin poika Tommi Rusi ja hallituksen puheenjohtaksi Maunon poika Antti Rusi.
Aloitetaan liiketoiminnan strateginen kehittäminen: linja-autoliiketoiminta myydään, aloitetaan jakeluliikenne Oy Matkahuolto Ab:ssä ja panostetaan suunnitelmallisesti nestemäisten polttoaineiden kuljetuksiin.
2000-luku Laajennetaan nestemäisten polttoaineiden kuljetustoimintaa yritys- ja liiketoimintaostoin (Kuljetusliike Pekka Pohjolainen Oy ja Hoyer Finland Oy).Otetaan käyttöön EN ISO 9001 ja EN ISO 14001 mukaiset laatu- ja ympäristöjärjestelmät.
Myydään jakeluliikennetoiminta Oy Matkahuolto Ab:ssä.
2010-luku Liiketoiminnan painopiste on nestemäisten polttoaineiden kuljetuksen kehittäminen turvallisesti, ympäristöystävällisesti ja kustannustehokkaasti.
V. 2012 T. Rusi Oy työllistää n. 70 henkilöä ja operoi n. 30 säiliöajoneuvolla alihankkijoineen. Liikennöintialue on Lounais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Uusimaa, Häme, Kymenlaakso, Eteläinen Pohjanmaa ja pääkaupunkiseutu.


Toimipisteet: Sauvo ja Pori Tahkoluoto
Kuljetusalueet: Lounais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Uusimaa, Häme, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Eteläinen Pohjanmaa ja pääkaupunkiseutu